Μεταμόρφωσε το πρόσωπο σου και απόλαυσε τη διαφορά. Πολύτιμες συμβουλές για την περιποίηση προσώπου από την αισθητικό σύμβουλο Λίνα Σταυρίδου. Όταν αρχίζει να μας προβληματίζει η εικόνα του δέρματος μας, είναι η αφετηρία για την αναζήτηση ενός όμορφου προσώπου και το ξεκίνημα της προσωπικής περιποίησης για να το επιτύχουμε.
Τι τύπο δέρματος έχω στη περιποίηση προσώπου;
Το πρώτο λοιπόν ερώτημα που κάνει μια γυναίκα στον ευατό της είναι:
Τι τύπο δέρματος έχω;
Μια απάντηση μπορεί να μας δώσει ένας δερματολόγος ή μια έμπειρη αισθητικός. Κάποια πράγματα όμως μπορούμε να τα διακρίνουμε και από μόνοι μας.
Όταν καθαρίζουμε το πρόσωπο πως το αισθανόμαστε;
Eξαρτάται βέβαια με τι προϊόν το καθαρίζουμε. Συνήθως αυτό το καταλαβαίνουμε όταν χρησιμοποιούμε σαπούνι ειδικό για το πρόσωπο με ουδέτερο PH. Ένα δέρμα λοιπόν που το βασικό χαρακτηριστικό του είναι η γυαλάδα, όσο και αν το πλύνουμε θα εκκρίνει λιπαρότητα μέσα σε λίγες ώρες.
Λιπαρό Δέρμα και Ακμή – Σπυράκια
Αυτό είναι ένα λιπαρό δέρμα. Δεν αισθάνεται ποτέ την ανάγκη για κάποια χρήση καλλυντικού και ιδιαίτερα όταν είναι ένα λιπαρό δέρμα με ακμή. Εδώ ο καθαρισμός του πρέπει να γίνεται με προϊόν σαπουνοποίησης ειδικά για λιπαρό δέρμα, που στη σύνθεση του θα είναι περισσότερο στυπτικό.
Μια τοποθέτηση που τίθεται είναι: Δεν χρειάζομαι κρέμα δεν την έχω ανάγκη.
Είναι λάθος. Ένα δέρμα μπορεί να είναι λιπαρό, να έχει σμήγμα, όμως να χρειάζεται ενυδάτωση και υγρασία. Προϊόν φτωχό σε λιπαρά για να μας δώσει την υγρασία που πρέπει χωρίς να μας επιβαρύνει με λιπαρά στοιχεία. Αν η λιπαρότητα συνδέεται με ακμή πηγαίνουμε σε έναν άλλο τύπο δέρματος το ακνεϊκό και ακολουθούμε διαφορετικές διαδικασίες περιποίησης προσώπου.
Θεραπεία Ακμής σε Λιπαρό Δέρμα
Θεραπεία ακμής με ειδική φαρμακευτική σύσταση, είτε με τοπική χρήση προϊόντων, είτε σε μορφή κρέμας για όλο το πρόσωπο. Αν θέλουμε να ακολουθήσουμε φαρμακευτική αγωγή θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον αρμόδιο γιατρό.
Αρκετές φορές μετά από συνεχή χρήση στυπτικών καλλυντικών, έχει καταλήξει ένα λιπαρό δέρμα να γίνει αφυδατωμένο και θαμπό. Πάντα η βοήθεια του ειδικού είναι απόλυτα χρήσιμη και αναγκαία. Πολλά λιπαρά δέρματα από λανθασμένη χρήση προϊόντων έχουν καταλήξει να γίνουν ασφυξιακά. Έχουν σφίξει οι πόροι και έχουν εγκλωβίσει μέσα όλο το σμήγμα και όλες τις λιπαρές εκκρίσεις που θα έπρεπε να βγουν προς τα έξω με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φαγέσωρες που μπορεί να καταλήξουν σε κύστες.

Άρα σε αυτούς τους τύπους δέρματος ο καθαρισμός προσώπου πρέπει να γίνεται τελετουργικά. Αρχικά γαλάκτωμα καθαρισμού για λιπαρά δέρματα, αν είμαστε μακιγιαρισμένοι, στη συνέχεια χλιαρό νερό και χρήση προϊόντος αφροποίησης (Σαπούνι). Καθώς θα έχουμε τον αφρό του σαπουνιού στο πρόσωπο θα κάνουμε με τα δάχτυλα ελαφρύ μασάζ και αφού το ξεβγάλουμε με χλιαρό νερό, στο τέλος σταδιακά θα το παγώσουμε. Η χρήση της λοσιόν μετά, θα πρέπει να είναι ανάλογη του τύπου του δέρματος μας.
Η χρήση Peeling στη περιποίηση προσώπου για την απολέπιση της κερατίνης στοιβάδας απαραίτητα πρέπει να γίνεται σε ένα λιπαρό δέρμα δυο φορές την εβδομάδα, αλλά ποτέ σε ένα δέρμα με ακμή, γιατί μπορεί να το τραυματίσουμε σοβαρά. Προσοχή επίσης στην επιλογή καλλυντικών όπως και αντηλιακού. Προϊόντα με βάση το νερό.
Υπάρχουν δέρματα που παραμένουν λιπαρά σε μεγάλες ηλικίες. Αυτά τα δέρματα χρειάζονται προϊόντα ενισχυμένα σε αντιρυτιδικά και συσφικτικά στοιχεία. Φυσικά και εδώ η επιλογή θα είναι ανάλογη. Ενισχυμένη σύνθεση, περισσότερο συσφικτική για να έχουμε πιο ματ αποτέλεσμα, φτωχή σε λιπαρά συστατικά. Υπάρχουν έλαια και συστατικά ειδικά για λιπαρό δέρμα με ρυτίδες και χαλάρωση.
Ξηρό Δέρμα
Σε αντίθεση με το λιπαρό δέρμα πηγαίνουμε στο ξηρό δέρμα. Άλλη μια αίσθηση που δεν είναι ευχάριστη. Ακούμε σε αυτές τις περιπτώσεις: Με τραβάει πολύ το πρόσωπο μου ότι και αν χρησιμοποιήσω. Ιδιαίτερα τον χειμώνα και μετά τους καλοκαιρινούς μήνες. Λογικό! Το κρύο του χειμώνα, οι εναλλαγές τις θερμοκρασίας και η ζέστη του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας, τη συνεχή εφίδρωση και την έκθεση στον ήλιο ταλαιπωρείται το δέρμα και γίνεται πιο τραχύ χωρίς ελαστικότητα που πολύ συχνά απολεπίζεται μόνο του.
Σε αυτό η έκκριση σμήγματος είναι περιορισμένη. Το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο, σπάει εύκολα παρουσιάζοντας λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Σε πολλές περιπτώσεις ξηρού δέρματος εμφανίζονται κοκκινίλες, ευρυαγγείες μέχρι και αντιδράσεις αλλεργίας. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Πάντα ξεκινάμε με τον καθαρισμό. Εδώ τα προϊόντα, είτε στο γαλάκτωμα, είτε στο προϊόν αφροποίησης, πρέπει να είναι ειδικά για ξηρό δέρμα. Αυτά τα προϊόντα διαθέτουν ιδιαίτερα μαλακτικές ιδιότητες, πλούσια σε έλαια και ενυδατικούς παράγοντες.

Η λοσιόν στη συνέχεια δεν πρέπει να περιέχει οινόπνευμα και άλλα στυπτικά στοιχεία. Μπορεί να είναι ένα ροδόνερο ή ένα ανθόνερο. Εδώ το πίλινγκ απαγορεύεται να γίνεται περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα και οι κόκκοι του πρέπει να είναι αρκετά λεπτοί. Εν ολίγοις πολύ απαλό για να μην δημιουργεί έντονους τραυματισμούς. Το ίδιο ισχύει και με την μάσκα προσώπου. Όχι μάσκα με πράσινο άργιλο, όχι με οξέα φρούτων, όχι με στυπτικά συστατικά.
Μάσκα με αλόη, αγγούρι, γιαούρτι, αβοκάντο, μέλι, είναι ότι καλύτερο και πιο απαλό για το ξηρό δέρμα. Αν ο χρόνος σας δεν επιτρέπει αυτό το είδος της περιποιήσης να ξέρετε ότι η χρήση της κρέμας όπως και των ελαίων θα αποκαταστήσει το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Η σημασία της κρέμας στο ξηρό δέρμα
Η κρέμα σε αυτό τον τύπο δέρματος παίζει τον καθοριστικό ρόλο στη περιποίηση προσώπου. Μπαίνει στην επιδερμίδα σαν προστατευτικό φίλμ, θωρακίζοντας, την υγρασία, ενώ το εμπλουτίζει με πολλά φυσικά έλαια όπως η βιταμίνη Ε, Jojoba Oil, Avocado Oil, Έλαιο Αγριοτριανταφυλλιάς, έλαιο από νυχτολούλουδο, Ceramide, έλαιο από κουκουτσοστάφυλο και πολλά ακόμα συστατικά που επαναφέρουν το δέρμα άμεσα του δίνουν λάμψη, ζωντάνια ενώ βελτιώνουν την εικόνα του.
Πλούσια κρέμα όλη την ημέρα και την νύχτα ένα μείγμα ελαίων μόνο για το βράδυ σε ένα καθαρό πρόσωπο. Στη πλειονότητα των περιπτώσεων, μπερδεύουμε το ξηρό δέρμα με το αφυδατωμένο.
Αφυδατωμένο Δέρμα – Η σημασία της Περιποίησης Προσώπου
Αφυδατωμένο μπορεί να είναι ένα μεικτό όπως και ένα λιπαρό δέρμα. Του λείπει η υγρασία. Έχει λιπαρότητα, αλλά δεν έχει νερό. Γίνεται θαμπό και τραχύ στην υφή, όπως και στην εικόνα του.
Πολλοί παράγοντες οφείλονται για την έλλειψη υγρασίας όπως ο αέρας, η εναλλαγή της θερμοκρασίας, η χρήση πολύ στυπτικών προϊόντων, οι χημικές διαδικασίες και το πιο απλό πίνουμε όσο μπορούμε νεράκι.
Εδώ τα καλλυντικά μας πρέπει να είναι ιδιαίτερα ενυδατικά και το αποτέλεσμα μπορεί να αντιστραφεί άμεσα. Ενυδάτωση χρειάζεται και ένα δέρμα που οι ξηρές περιοχές του περιορίζονται στα πλαϊνά τμήματα του προσώπου (Μάγουλα, κροτάφους, κάτω από τα μάτια). Σε αντίθεση με το μέτωπο, το πηγούνι και η μύτη είναι πιο λιπαρά σημεία. Αυτή η διαφορετικότητα στις δυο ζώνες του προσώπου την λέμε μεικτή επιδερμίδα.
Ευαίσθητο Δέρμα
Το ευαίσθητο δέρμα είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία τύπου δέρματος ακριβώς όπως το λέει ο τίτλος. Ιδιόρυθμο και περίεργο στις μεταβολές της θερμοκρασίας, στην αλλαγή περιβάλλοντος και στην επιλογή των καλλυντικών.
Πως διακρίνουμε ότι έχουμε ένα ευαίσθητο δέρμα;
Είναι πολύ λεπτό στην εικόνα του, κοκκινίζει εύκολα, μας τραβάει, έχει τάσεις ξηρότητας και ξεφλουδίζει με τις απότομες αλλαγές του καιρού.
Δεν αντέχει το κρύο, καθώς και την έκθεση στον ήλιο.
Η αφυδάτωση που αντιμετωπίζει, προκαλεί κνησμό και άσχημη αίσθηση.
Τι καλλυντικά μπορώ να χρησιμοποιήσω;
Απαλά προϊόντα καθαρισμού, με ήπια και μαλακτική σύνθεση, είτε σε αφρώδη μορφή είτε σε γαλακτώδη. Επίσης καθαριστικά με βάση το λάδι, θα είναι μια ευχάριστη αίσθηση γι αυτό τον τύπο δέρματος.
Θα συνδυάζεται καθαρισμός, επιδερμική ανακούφιση λόγω των ελαίων και τόνωση με την χρήση του νερού στο ξέβγαλμα. Ένα πέρασμα με μια απαλή και καταπραυντική λοσιόν καθώς και ένα βαμβάκι με αγνό ροδόνερο θα ήταν μια καλή λύση για να προετοιμαστεί το πρόσωπο για την περαιτέρω περιποίηση.
Εδώ αποφεύγουμε την χρήση scrub γιατί θα το ερεθίσουμε και θα το ταλαιπωρήσουμε άμεσα.
Οπωσδήποτε η χρήση ενυδατικής κρέμας, ειδικά για ευαίσθητο δέρμα το πρωί και αντίστοιχη κρέμα νυκτός πλούσια σε έλαια με καταπραυντική σύνθεση.
Πολλά δέρματα μπορούν κατά καιρούς να παρουσιάσουν μια ευαισθησία, αλλά αυτά επανέρχονται σε κάποιο διάστημα.
Όποια μορφή αλλεργίας και ευαισθησίας αντιμετωπίζουμε καλό είναι να αποφεύγουμε την καλλυντική χρήση της βιταμίνης C καθώς και της βιταμίνης Α. Η όξινη σύνδεση τους μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα και να προκαλέσει έντονο ερεθισμό, ξηρότητα, φαγούρα και κοκκινίλα. Για πιο ασφαλή περιποίηση σε δέρμα με ιδιαίτερα προβλήματα, είναι η συμβουλή του δερματολόγου.
Μεικτή Επιδερμίδα
Το πλέον σύνηθες δέρμα. Το 80% του πληθυσμού των ανθρώπων που έχουν αυτόν τον τύπο δέρματος προβληματίζονται σχετικά με τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουν. Άλλο καλλυντικό για το Τ και άλλο για το πλαϊνό μέρος του προσώπου; Εδώ χρειάζεται μια ιδιαίτερη φροντίδα. Όλα τα προϊόντα πρέπει να είναι διαφορετικά. Στο καθαρισμό τα λιπαρά σημεία χρειάζονται ένα πιο ισχυρό καθαριστικό, ικανό να καθαρίσει καλά τη συγκεκριμένη περιοχή, γιατί σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί ακμή λόγω σμήγματος και ένα πιο ήπιο καθαριστικό για να καθαρίσει τα υπόλοιπα σημεία που έχουν ξηρότητα.
Το ίδιο συμβαίνει και με το πίλινγκ (Peeling – Scrub), όπως επίσης και με τη μάσκα προσώπου. Στο Τ τμήμα θα μπουν τα προϊόντα που ενδείκνυται για λιπαρή επιδερμίδα, ενώ στο υπόλοιπο πρόσωπο κάποια άλλα για ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα. Στη συνέχεια η ενυδάτωση πρέπει να γίνεται με τον ίδιο τρόπο. Συστατικά φτωχά σε λιπαρά στοιχεία έως και στυπτικά για την Τ περιοχή, περισσότερο ενυδατικά και πλούσια σε θρέψη για το πλαϊνό μέρος του προσώπου.
Το μόνο προϊόν που μπορεί να μπει πριν τη κρέμα σε όλο το πρόσωπο είναι ο ορός, που λόγω της υγρής σύνθεσης δεν επιβαρύνει το πρόσωπο με λιπαρότητα. Μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα σημεία του προσώπου και μόνο στις πλαϊνές ζώνες να βάλουμε την κρέμα. Τότε σίγουρα δεν θα επιβαρυνθεί η Τ περιοχή.
Η σημασία του Ορού
Ένας ορός με υαλουρουνικό οξύ ή με κολλαγόνο χωρίς έλαια είναι το καταλληλότερο προϊόν για όλους τους τύπους δέρματος. Όλες οι ηλικίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ενυδατικό ορό, ο οποίος είναι ιδανικός για τα νεαρά κορίτσια των 20 ετών. Στην ηλικία των 30 χρόνων τα προϊόντα είναι λιγότερο ενισχυμένα και στοχεύουν στη πρόληψη στη περιποίηση προσώπου.
Από τα 40 και πάνω ξεκινάει η ενίσχυση των συστατικών τα οποία γίνονται περισσότερο αντιρυτιδικά- συσφικτικά. Ο ορός μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρωί και βράδυ, χειμώνα, καλοκαίρι, κάτω από την κρέμα ή το αντηλιακό. Η σωστή σειρά για ένα δέρμα που είναι κανονικό, μεικτό, ξηρό και αφού η ηλικία το επιτρέπει είναι ορός – κρέμα – αντηλιακό.
Λίγες σταγόνες μετά τον καθαρισμό αρκούν για να περάσουμε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό. Αφού απορροφηθεί, τοποθετώντας το με απαλές κινήσεις, βάζουμε την κρέμα που έρχεται με άλλα συστατικά για να συμπληρώσει και να θωρακίσει τα συστατικά του ορού.
Κρέμα η βασίλισσα όλης της περιποίησης
Ανεξαρτήτου ηλικίας, όπως και τύπο δέρματος η κρέμα θα μπει στο πρόσωπο για να το ενυδατώσει, να του προσφέρει τα πολύτιμα συστατικά της, να του καλύψει τις ανάγκες του και να του ισορροπήσει τις φθορές του. Πλούσια σε βιταμίνες και έλαια, θα προσφέρει σε κάθε δέρμα αυτό που του χρειάζεται. Ενυδάτωση, σύσφιξη, θρέψη, αντιρυτιδική πρόληψη και θεραπεία, προστασία και βελτίωση της εικόνας του. Αποτέλεσμα μοναδικό και υπέροχο.
- Κρέμα για ενυδάτωση (20 χρόνων)
- Κρέμα για πρόληψη (30 χρόνων)
- Κρέμα για θεραπεία ακμής,
- Κρέμα για ενίσχυση αντυριτιδική – συσφικτική (40 χρόνων)
- Κρέμα αναπλαστική και αναζωογονητική (50 χρόνων)
- Κρέμα για τροφή, θρέψη, ενυδάτωση, προστασία (60 χρόνων)
Προστασία με την χρήση του Αντιηλιακού
Οπωσδήποτε καθημερινή χρήση ιδιαίτερα τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες που ο ήλιος γίνεται περισσότερο ισχυρός και επικίνδυνος. Δεν θέλουμε να νοσήσει το δέρμα μας, δεν θέλουμε να αφυδατωθεί, δεν θέλουμε να αποκτήσουμε ρυτίδες με πρόωρη γήρανση, δεν θέλουμε να καεί, δεν θέλουμε να έχουμε λεκέδες, κηλίδες, πανάδες.
Υπάρχουν αντιηλιακές κρέμες με διαφορετικούς δείκτες προστασίας, ανάλογα τον χρωματικό τύπο της επιδερμίδας μας, την ανθεκτικότητα της, τις ανάγκες της, καθώς και τον τύπο του δέρματος μας. Το αντιηλιακό απαραίτητα θα τοποθετηθεί 20 λεπτά πριν φύγουμε από το σπίτι και πάνω από την κρέμα μας, πριν να περπατήσουμε ή να εκτεθούμε στην ηλιακή ακτινοβολία. Μη σας ξεγελούν τα σύννεφα. Ο ήλιος μας δίνει την ενέργεια του και πίσω από αυτά.
Άρα ναι στον ζωογόνο ήλιο, που είναι απαραίτητος για την βιταμίνη D, ναι στη προστασία, ναι στη χρήση του αντιηλιακού.
Κρέμα ματιών – Κομβικός παράγοντας στη περιποίηση προσώπου
Ανάλογες είναι και οι κρέμες ματιών. Μια εξαιρετικά λεπτή περιοχή που συσπάται διαρκώς και σπάει εύκολα, λόγω των μειωμένων λιποκυττάρων που στερείται. Εδώ η επιλογή της κρέμας ματιών πρέπει να συμβαδίζει με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Αν το πρόβλημα μας είναι οι σακούλες κάτω από τα μάτια η κρέμα θα πρέπει να είναι πιο ανάλαφρη και λιγότερο κρεμώδης, ώστε να μην τα επιβαρύνει περισσότερο.
Συνήθως η κρέμα ματιών είναι για σακούλες και μαύρους κύκλους μαζί. Ενυδατικές, απλές, αντιρυτιδικές – συσφικτικές, όπως σπανιότερα πιο πλούσιες για θρέψη. Μια καλή κρέμα προσώπου πολλές φορές μπορεί να φορεθεί και στα μάτια με πολύ ωραία αποτελέσματα. Ποτέ δεν τρίβουμε έντονα την περιοχή, γιατί είναι ευαίσθητη και ερεθίζεται εύκολα. Καλό είναι επίσης η κρέμα να μην φτάνει κοντά στις βλεφαρίδες γιατί αν μπει στα μάτια μας υπάρχει πιθανότητα ερεθισμού.
Τα μάτια θέλουν δροσιά! Και εδώ το δροσερό νερό είναι θαυματουργό. Με ένα παιδικό αφρόλουτρο ή με κάποιο ειδικό φαρμακευτικό προϊόν μπορούμε να σαπουνίσουμε και να καθαρίσουμε την περιοχή. Επίσης το ντεμακιγιάζ ματιών πρέπει να γίνεται απαραίτητα. Δεν πρέπει κατηγορηματικά να κοιμόμαστε με μακιγιάζ. Πρέπει να ξεκουράζομαι τα μάτια μας όσο μπορούμε καλύτερα. Ούτε η ακτινοβολία των υπολογιστών, ούτε η τηλεόραση, ούτε το πολύ διάβασμα, ούτε ο έντονος φωτισμός βοηθούν την εικόνα μας.
Το αποτέλεσμα αυτών φαίνεται άμεσα.
- Μαύροι κύκλοι όταν δεν κοιμόμαστε καλά
- Πρήξιμο όταν κουραζόμαστε ή λυπούμαστε
- Ρυτίδες – Όταν δεν φροντίζουμε με ενυδατικά ή θρεπτικά συστατικά το σημείο
Γι αυτό χρειάζονται σωστή περιποίηση και φροντίδα γιατί θέλουμε να χαμογελάμε χωρίς σημάδια.
Νυχτερινή περιποίηση προσώπου – Η απόλυτη ρουτίνα
Ναι! Εδώ κάνουμε μια υπέρβαση στη περιποίηση προσώπου γιατί είναι η κατάληξη της ημέρας και είμαστε αρκετά κουρασμένοι. Όμως θεωρείται η πιο σημαντική φροντίδα γιατί αναπλάθει και ανανεώνει το δέρμα. Πρέπει να το δούμε ως μια σημαντική περιποίηση προσώπου, γιατί όταν ξεκουραζόμαστε η απορρόφηση των δραστικών συστατικών γίνεται καλύτερα.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επιτυγχάνουμε την αναγέννηση των κυττάρων, τη βελτίωση της εικόνας, αντιρυτιδικά – συσφικτικά και την επαναφορά της πυκνότητας της επιδερμίδας μας. Η κρέμα νυκτός είναι πάντα πιο πλούσια στην υφή, για αυτό θεωρείται τροφή και θρέψη για το δέρμα. Η πυκνότητα της εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος και την ηλικία μας.
Εδώ τίθεται ένα ερώτημα. Σε ποια ηλικία μπορώ να χρησιμοποιήσω κρέμα νυκτός; Αυτό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα. Πιστεύω από το 25ο έτος της ηλικίας και πάνω. Η κρέμα στα 25 έτη θα είναι πιο ενυδατική και θα στοχεύει στη πρόληψη για αυτό δεν θα είναι ιδιαίτερα λιπαρή.
Από τα 30 η κρέμα πρέπει να αρχίσει να γίνεται πιο ενισχυμένη προληπτικά. Στα 40 έτη οπωσδήποτε αντιρυτιδική – συσφικτική.
Στα 50 και 60 έτη τροφή και θρέψη με μεγάλη ενίσχυση.
Η τοποθέτηση της κρέμας στη περιποίηση προσώπου ξεκινάει πάντα με:
- Καλό καθαρισμό για να απεγκλωβίζονται οι πόροι από τους ρύπους.
- Δυο φορές την εβδομάδα μετά τον καθαρισμό ένα peeling (Scrub) που θα εναλλάσσεται με την χρήση μιας μάσκας καθαρισμού, ιδιαίτερα αν μακιγιαριζόμαστε.
- Τόνωση με λοσιόν για δροσιά και λάμψη
- Απαραίτητα ορός για να πάρουμε την υγρασία που χρειαζόμαστε και τα πολύτιμα συστατικά του.
- Η κρέμα νύχτας πλούσια σε βιταμίνες και έλαια.
Μια κρέμα νυκτός με ρετινόλη (Βιταμίνη Α) και Βιταμίνη C είναι ότι καλύτερο για την ανάπλαση, την απορρόφηση σπουδαίων συστατικών, όπως και τον αποχρωματισμό των λεκέδων, κηλίδων, πανάδων. Η κρέμα με Βιταμίνη Ε, βούτυρο καρετέ, βασιλικό πολτό, έλαια αργκάν, λάδι Vison, σιτέλαιο, λάδι ελιάς, λάδι αβοκάντο, βοηθάει πολύ το ξηρό και ταλαιπωρημένο δέρμα.
Ένα δέρμα λιπαρό θα επιλέξει οξέα φρούτων (AHA) για ένα διάστημα μερικών μηνών, που θα καθαρίσει το δέρμα από εσωτερικά και σύνθεση με έλαια που δεν είναι ιδιαίτερα λιπαρά και ενδύκνειται για αυτό τον τύπο δέρματος, όπως το λάδι Jojoba. Δεν παραλείπουμε σε κάθε περιποίηση προσώπου την ίδια φροντίδα και στο λαιμό. Το αποτέλεσμα θα είναι να ξυπνήσουμε το πρωί με ένα διαφορετικό, υπέροχο δέρμα.
Τι είναι οι καφέ κηλίδες και πως αντιμετωπίζονται στη περιποίηση προσώπου
Είναι αυξημένα επίπεδα μελανίνης διαφορετικού σχήματος στη μεταξύ τους εικόνα, που μας ξεγελούν τον χειμώνα. Όμως το καλοκαίρι και προς χάριν του ήλιου επανεμφανίζονται εντονότερα. Παρουσιάζονται περισσότερο σε γυναίκες λόγω των ορμονικών διαταραχών που με την πάροδο του χρόνου μεγεθύνονται και πολλαπλασιάζονται.
Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορούν να εμφανίσουν πανάδες στο πρόσωπο και στο σώμα.
Οι κυριότερες είναι:
- Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.
- Η χρήση αρωμάτων απευθείας στο δέρμα.
- Μετά από εγκυμοσύνη
- Κακή διατροφή και χρήση κάποιων φαρμάκων
- Κληρονομικότητα
Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευθούμε;
Αν πρέπει να εκτεθούμε στον ήλιο, καλό είναι τον χειμώνα όπως και το καλοκαίρι να είναι απαραίτητη η χρήση του αντιηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας SPF50. Επίσης όσο μπορούμε να δημιουργούμε σκιά στο πρόσωπο με ένα καπέλο. Μια αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας είναι το λέιζερ το οποίο εισχωρεί λίγα χιλιοστά στο δέρμα και δεν είναι επιβλαβές για τον οργανισμό. Η ιδανικότερη περίοδος που πρέπει να γίνονται οι θεραπείες είναι τους χειμερινούς μήνες γιατί δεν επιτρέπεται καθόλου η ηλιακή ακτινοβολία. Σίγουρα μετά την χρήση laser πρέπει να υπάρχει μια σχετική προστασία από όλους τους εξωτερικούς παράγοντες.
Αν θέλουμε να αποφύγουμε όλη αυτή την διαδικασία και να αρκεστούμε στις δικές μας περιποιήσεις, θα πρέπει να προτιμήσουμε καλλυντικά με λευκαντικούς παράγοντες. Και εδώ ο ορός πριν την κρέμα παίζει σημαντικό ρόλο.
Πλούσια σε Βιταμίνη C με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, καθώς και λευκαντικές, βοηθάει στο σταδιακό αποχρωματισμό των καφέ κηλίδων. Εξαιρετικά ωφέλιμη η χρήση της Βιταμίνης Α που αναπλάθει, δίνει λάμψη και προσφέρει ομοιομορφία στο δέρμα καθώς επίσης εξομαλύνει τις ουλές και μειώνει τις ρυτίδες.
Οξέα φρούτων για εσωτερική απολέπιση, απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και ανανέωση του δέρματος. Όλες αυτές οι εφαρμογές δεν πρέπει να γίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες.
Οι πληροφορίες δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την σχέση με έναν εξειδικευμένο ιατρό και δεν προορίζονται ως ιατρικές συμβουλές.
COMMENT(01)